Programul „Şcoala Altfel” devine anul acesta „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

     Dupa prima editie a programului national „Scoala Altfel”, care s-a desfasurat anul trecut, in perioada 2-6 aprilie, oficialii Ministerului Educatiei au intervenit cu primele modificari. Programul initiat in toate scolile din tara in prima saptamana din luna aprilie nu se va mai numi „Scoala Altfel”, ci „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Cu toate acestea, sistemul de derulare a activitatilor va ramane neschimbat, profesorii, elevii si parintii putand alege ce activitati extrascolare si extracurriculare vor sa desfasoare in saptamana respectiva.

Programul „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” va fi organizat in saptamana 1-5 aprilie, la nivelul fiecarei unitati de invatamant. In acest interval, elevii vor avea un program special, format din activitati cu caracter non-formal, precum excursii, ateliere sau vizite la diferite institutii.

Elevii si profesorii propun activitatile pe care si le-ar dori in cadrul acestei saptamani, urmand ca programul propus sa fie dezbatut si in prezenta comitetului de parinti. Activitatile stabilite in program vor fi organizate in fiecare zi lucratoare a saptamanii, cel putin pe perioada orarului stabilit pentru fiecare clasa. Elevii au obligatia sa participe la activitatile pentru care s-au inscris, absentele fiind inregistrate in catalog, la rubrica „Purtare”.

Proiectul isi propune implicarea elevilor in activitati extracurriculare si extrascolare, care sa le puna in valoare talentele, competentele sau preocuparile din timpul liber.

    Vom reveni în curând cu amănunte despre programul Şcolii Gimnaziale Recea, în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” , privind activităţile ce vor prefaţa Festivalul de Teatru Şcolar „Ion Săsăran”. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s