Lecţii de (şi despre) teatru pentru elevii din patru localităţi

În cadrul acţiunii „Şcoala Altfel”(Să ştii mai multe, să fii mai bun), elevii de la şcolile generale din Săsar, Recea, Lăpuşel şi Libotin au primit lecţii de şi despre teatru.

Evenimentul, care a avut loc la Căminul Cultural „Ion Săsăran” din Săsar, face parte dintr-un proiect realizat, prin parteneriat, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Şcoala Gimnazială Recea şi Asociaţia Culturală ce poartă numele actorului originar din localitate. De altfel, preşedinta asociaţiei este Dorina Săsăran, soţia actorului decedat în 2009. Elevii au aflat despre frumuseţea, dar şi despre greutăţile meseriei de actor de la Aurora Prodan.

IMG_9326
Actriţa Teatrului Municipal Baia Mare a avut parte de o surpriză, fiind întâmpinată de copii cu „La mulţi ani”, dat fiind faptul că era ziua ei de naştere.
Apoi, s-a trecut de la teorie la practică. Grupuri de elevi au urcat pe scenă pentru a asculta indicaţiile regizorale ale actorilor Iulian Săsăran (fiul lui Ion Săsăran) şi Mădălin Costea.

IMG_9351
Cei doi actori de la Târgu-Mureş au insistat, în cadrul work-shopului de teatru, pe limbajul trupului, introducând jocul în exerciţiile teatrale. Acţiunile din cadrul proiectului ce vizează instruirea copiilor în domeniul teatral va culmina cu organizarea Festivalului-concurs judeţean de teatru şcolar „Ion Săsăran”, care va avea loc tot în Săsar, în 1-2 iunie 2013.

GLASUL MARAMUREŞULUI- Ioan Buda Ţeţu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s