Biografie -adevărata zi de naştere

        În septembrie   2010, Iulian face cercetări în arhiva bisericii din Săsar. Dorea să afle adevărul privind data naşterii tatălui său adică 20 noiembrie 1933.

    „Ion s-a născut pe 25 noiembrie 1933, a trăit toată viaţa şi şi-a sărbătorit zilele de naştere cu gândul că trebuie să afle adevarul. Ne spunea mereu că trebuie să meargă la Recea sau chiar în Săsar să caute la biserică actul original. Ne spunea că în dimineaţa în care s-a născut ploua, era foarte frig şi părinţii nu l-au înregistrat la primărie decât mult mai târziu. Ce s-o fi petrecut la primărie, de ce a fost înscrisă în certificatul de naştere ziua de 25 noiembrie si nu ziua de 20 noiembrie , nu vom afla niciodată.” 
      Când Ion Săsăran se afla la Baia Mare, mereu intervenea câte ceva, mereu erau alte treburi prioritare, mereu se gândea că mai e timp.
Din păcate TIMPUL nu l-a mai aşteptat pe Ion să afle adevarul.
     L-a aflat în schimb Iulian în toamna anului 2010, când s-a hotarât singur să afle el adevarul. Preotul din satul Săsar, i-a pus la dispoziţie vechiul registru al bisericii şi plin de emoţie a fotografiat „foaia de familie” SASARAN.
….”Restul  e tăcere”…..

fila biserica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s