„Să ştii mai multe… 2013”

ȘCOALA GIMNAZIALĂ RECEA

 „WORKSHOP DE TEATRU”

– raport de activitate

Activitatea s-a desfășurat în data de 1 aprilie 2013 în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun” și a avut ca scop dezvoltarea abilităţilor personale şi de viaţă ale copiilor prin educație teatrală, iar ca obiective specifice: formarea personalităţii prin descoperire, autocunoaştere şi interrelaţionare umană; învăţarea socială, formarea unei conștiinţe identitare a elevului prin intermediul practicării unor jocuri de rol; dezvoltarea creativității, a vocabularului și a abilităţilor de comunicare; dezvoltarea spiritului de echipă; educarea simţului artistic; sensibilizarea copiilor în faţa evenimentului cultural oferit de teatru. Acțiunea a reunit un număr de aproximativ 180 de copii – elevi din clasele pregătitoare și I-VIII ai Școlii Gimnaziale ReceaSăsar și Lăpușel și elevi din clasele VII – VIII ai Școlii Gimnaziale Cupșeni – Libotin, desfășurându-se în parteneriat cu Asociația Culturală „Ion Săsăran” din Târgu Mureș, cu Primăria Comunei Recea și cu Teatrul Municipal Baia Mare.

 În debutul activității copiii au făcut cunoștință cu doi tineri actori din Târgu Mureș – Iulian Săsăran și Mădălin Costea, primul fiind fiul lui Ion Săsăran, actor al generației de aur a teatrului românesc, originar din Săsar.

Iulian Săsăran

Iulian Săsăran                                                                  

A urmat vizionarea unui film documentar referitor la viața și activitatea artistică a actorului care a dat numele secției de dramă a Teatrului Municipal Baia Mare și al Căminului Cultural din localitatea Săsar.

În continuare, invitata specială a activității, actrița Aurora Prodan,  a fost întâmpinată cu urarea de „La mulți ani!” și un buchet de flori din partea Asociației Culturale „Ion Săsăran” fiind aniversată odată cu teatrul băimărean.

IMG_9326

AURORA PRODAN

Domnul director al Școlii Gimnaziale Recea, prof. Gheorghe Groșan a adresat un cuvânt de bun venit, după care, din partea Primăriei Comunei Recea a vorbit domnul Valer Mădăras.
IMG_9328

IMG_9330

Izabela Moiş

A urmat un mic moment artistic – eleva Izabela Moiș a recitat poezia „Actorii” de Flavia Buref – urmat de o prezentare în imagini a activității artistice a actriței, expusă de eleva Denisa Lorincz.

Aurora Prodan a fost partenera actorului Ion Săsăran în ultimul spectacol în care acesta a jucat, înainte de a trece în neființă, și anume piesa „Sarah Bernhardt” de John Murrel. În cadrul activității de workshop, actrița a purtat un dialog interactiv cu copiii, prin intermediul căruia ei au cunoscut unele aspecte ale profesiunii de actor.

Această prezentare necesită JavaScript.

În partea a doua a activității, cei doi tineri actori au făcut cu copiii exerciții în vederea însușirii unora din tehnicile artei teatrale: mișcare scenică, limbajul trupului, exerciții de concentrare și atenție, improvizație.

                                                                        FotoFlexer_Photo8

                                                                                                                                     

 

                                                                                      Irina Săsăran        

 

 

 

„Catre unitatile scolare din judet
In atentia conducerii si a consilierului educativ
Va informam ca s-a finalizat jurizarea dosarelor proiectelor „Activitatii de succes” din cadrul Programului National” Sa stii mai multe, sa fii mai bun” . Rezultatele sunt atasate, urmand ca in perioada 1-10 mai 2013 sa fie postate de catre ISJ MM pe un site al MEN , destinat special acestui concurs national . Felicitam toate echipele de proiect ale unitatilor scolare castigatoare si le dorim succes in cadrul jurizarii finale. Dupa incarcarea celor mai reusite 10 activitati/10 domenii de activitate educativa extrascolara si extracurriculara, pe plaforma de votare de catre ISJMM si jurizarea de catre comisia nationala (1- 10 mai 2013 ), cele 10 activitati ale jud. MM se pot vota de catre elevi, profesori si parinti, membri ai comunitatilor educationale. Platforma de votare, http;//sae.edu.ro/votare /, se va deschide in data de 13/ 05/ 2013 si va fi si disponibila pana in data de 19 /05/2013. Se pot vota si alte proiecte din alte judete, bineinteles daca le considerati ca fiind cele mai reusite. Mentionam la nivelul judetului Maramures s-au depus un numar de 38 proiecte. Pentru implicarea in aceasta actiune nationala felicitam conducerile unitatilor scolare si respectiv toate echipele de proiect. Festivitatea de premiere la nivel judetean, se va face in luna mai ( data se va preciza in timp util). Va rugam sa respectati aceste recomandari. Va multumim pentru implicare si responsabilizare. Inspectori scolari prof. Ligia Durus, prof.psih. Georgeta Pop, prof Mariana Fertigan, prof. psih. Lioara Coroiu prof. psih. Amelia Banica”
castigatori sa stii mai multe sa fii mai bun--001ok
castigatori sa stii mai multe sa fii mai bun-page-002

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s